Dementievriendelijke uitvaart in omgeving Veenendaal en Amerongen.

Gemiddelde beoordeling 9,8/10
Klik hier voor de ervaringen

Dementievriendelijke uitvaart

Steeds vaker krijgen nabestaanden te maken met dementie rondom een uitvaart. Bij een dementievriendelijke uitvaart betrekken wij de rouwende dementerende, zodat hij of zij volwaardig afscheid kan nemen van de dierbare.

Vragen over rouw en verlies bij dementie:

  • Vertellen we oma dat opa is overleden?
  • Kunnen we oma meenemen naar de uitvaart?
  • Kan oma afscheid nemen van opa?

Er zijn veel redenen om iemand met dementie bij de uitvaart te betrekken en er is zelden een reden om hen buiten te sluiten. Buitensluiten wordt door de rouwende dementerende (en vaak ook door de verdere familie) ervaren als een dubbel verlies en dat leidt tot dubbel verdriet. Niet nodig!

Dementievriendelijke uitvaart door Van Kruistum Uitvaartzorg - Diakonos

Inge van Kruistum - Salomons heeft de training dementievriendelijke uitvaartzorg gevolgd. Een training die bekroond is door Alzheimer Nederland met de sticker: Samen dementievriendelijk. Zij is in staat, een familie waarin een persoon met dementie aanwezig is, te helpen bij het verzorgen en uitvoeren van een uitvaart die recht doet aan de overledene, de familie en de persoon met dementie.

Bel Inge op 0318-821855 of mail haar (ingevankruistum@diakonosuitvaart.nl) als u over een dementievriendelijke uitvaart wilt praten of uw situatie wilt bespreken.

Dementievriendelijke uitvaart

Meer informatie over dementie, rouw en verlies

In de provincie Utrecht wonen ongeveer 18.000 mensen met een vorm van dementie. In Veenendaal wonen ongeveer 950 mensen met een vorm van dementie. En op de Utrechtse Heuvelrug wonen ongeveer 1100 mensen met een vorm van dementie. In onze samenleving krijgen we daarom steeds meer te maken met dementie en het begeleiden van hen tijdens het rouwproces.

In samenwerking met Alzheimer Nederland is daarom de training ‘Dementievriendelijke uitvaartzorg’ ontwikkeld. Bewustwording over dementie in de Nederlandse samenleving is 1 van de 6 speerpunten van Alzheimer Nederland. De mogelijkheid om als nabestaande nu te kiezen voor een dementievriendelijke uitvaart, draagt eraan bij dat de uitvaart voor alle nabestaanden een volwaardig afscheid wordt.

 

Dementievriendelijke uitvaartverzorger