Met respect en toewijding een mooi afscheid.

Gemiddelde beoordeling 9,8/10
Klik hier voor de ervaringen

Onze uitvaartdiensten

Voor wie meeleeft is het niet teveel om te helpen. Zoals een goede buur dat zou doen. Een lid van de christelijke gemeente. Die zegt geen nee als u om hulp vraagt. Dat is de houding waarmee Diakonos haar werk doet in de regio's Gelderse Vallei en de Utrechtse Heuvelrug.

Een persoonlijke uitvaart

In onze uitvaartdiensten staan de wens van de overledene en de nabestaanden centraal. Met onze kennis en ervaring willen wij u persoonlijk helpen en advies geven over alles wat er bij de voorbereiding van de uitvaart komt kijken. U heeft daarom één contactpersoon die u de dagen voor, tijdens en na de uitvaart begeleid. Dit geeft rust en duidelijkheid.

Wij verzorgen (eventueel samen met u) de overledene met liefde en respect.  Als u kiest voor het opbaren in een rouwcentrum maakt Diakonos Uitvaartverzorging gebruik van de plaatselijke faciliteiten. Natuurlijk is het ook mogelijk de overledene thuis op te baren of in de rouwkamer in  Zendings-Diaconessenhuis Bethanië in Amerongen. Het rouwdrukwerk wordt in eigen beheer gemaakt. Een eigen ontwerp is natuurlijk ook mogelijk. Voor het vervoer naar de begraafplaats zijn er vele mogelijkheden. U kunt denken aan bijvoorbeeld de rouwauto, de uitvaartbus en koetsen. 

Dementievriendelijke uitvaart

Steeds vaker krijgen nabestaanden te maken met dementie rondom een uitvaart. Bij een dementievriendelijke uitvaart betrekken wij de rouwende dementerende, zodat hij of zij volwaardig afscheid kan nemen van de dierbare. Lees hier meer de dementievriendelijke uitvaart.

Samen 

In vroegere tijden was het gewoon dat de begrafenis verzorgd werd door mensen uit de eigen gemeenschap. Diakonos Uitvaartverzorging biedt u de bijzondere mogelijkheid om mensen uit uw eigen kring in te schakelen. Hierbij kunt u denken aan koffie schenken, het dragen van de kist, maken van bloemstukken of assisteren bij een condoleance. Zo kan de uitvaart in uw eigen persoonlijke sfeer worden uitgevoerd. Families en nabestaanden beschouwen het afscheid met hulp van Diakonos als persoonlijk en behulpzaam, wij mogen daarom het Keurmerk Persoonlijke Uitvaart dragen. 

Verder nadenken en voorbereiden kan door het downloaden van Mijn Uitvaartwensen (PDF) of: